icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 06 september 2019

Aanleg ‘blauwe ader’ bij reconstructie Wilhelminapark/Gasthuisring in Tilburg

Tilburg is in ontwikkeling. Gebr. Van Kessel Wegenbouw is momenteel druk bezig met de herinrichting van de openbare ruimte rondom het Wilhelminapark/Gasthuisring in Tilburg. Hier leggen wij onder meer de zogeheten ‘blauwe ader’ (HWA-leidingen) aan. De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van de gemeente Tilburg. Aan dit project werken naast diverse nutsbedrijven ook twee van onze VolkerWessels-zusterbedrijven mee. VolkerWessels Telecom verzorgt de telecomnetwerken en Vialis is verantwoordelijk voor de aanleg van de verkeersregelinstallatie (VRI).

Het werken in een complexe binnenstedelijke omgeving, naast monumentale bomen, vergt de nodige expertise en voorbereiding van ons team. Er is samengewerkt met diverse partijen waaronder Van Helvoirt Groenprojecten. Van Helvoirt is gevraagd om advies met betrekking tot de uitvoering van het werk met het oog op de (monumentale) bomen in de omgeving. Op verzoek van Stichting Stadsbomen Tilburg zijn extra boombeschermende maatregelen genomen. De aanleg van de blauwe ader is een project op zich (gezien de huidige staat en ligging van de kabels en leidingen). Een extra uitdaging bij dit project was de plaatsing van een kruisput. Deze put heeft een omvang van 5x4 m1. Voor de plaatsing hiervan is nauw samengewerkt met de nutsbedrijven en de gemeente Tilburg.

Van te voren is een uitgebreid faseringsplan met vier fasen opgesteld. Hierbij werd rekening gehouden met bereikbaarheid van de bedrijven en de omwonenden. Ook is extra goed gelet op de veiligheid. Het fietsverkeer wordt vanwege de veiligheid omgeleid en is er een ontruimingsplan opgesteld in verband met spanningskabels in het werkvak.

Op allerlei fronten wordt momenteel flink doorgewerkt in de Brabantse plaats om fase 3 voor de bouwvak af te ronden. Fase 4 is na de bouwvak gestart.