icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 10 januari 2019

Bouw- en woonrijp maken ‘vervolg Park Harga’ in volle gang

In het eerste kwartaal van 2019 start het vervolg van de woningbouw in Park Harga te Schiedam. De ontwikkelcombinatie Park Harga, bestaande uit VolkerWessels Vastgoed en TGHOB Thunnissen, realiseert hier nog eens 380 woningen. Eerder zijn in Park Harga al 156 woningen ontwikkeld waarvan het grootste deel is opgeleverd.

Van Kessel Sport en Cultuurtechniek is momenteel druk bezig met het bouwrijp maken van de grond voor de nieuwe woningbouw. Na verplaatsing van de sportvelden is de voorbelasting voor de eerste twee fases aangebracht.  De voorbelasting van circa drie meter zand zal ongeveer 200 dagen ‘liggen’ om de gewenste zetting (inklinking van de grond) te bereiken conform de geotechnische berekening. In deze periode wordt de voorbelasting 24/7 gemonitord.

Slechts een paar honderd meter verderop van dit terrein wordt hard gewerkt aan de bouw van twee multifunctionele sportgebouwen met hoge energieprestatie; een beweeg- en gezondheidscentrum, vijf kunstgrasvelden, drie natuurgrasvelden, een cricketveld en vier indoor squashbanen. In september jl. werd het hoogste punt van de sportgebouwen reeds bereikt. In het voorjaar van 2019 worden beide gebouwen opgeleverd en in gebruik genomen. Van Kessel Sport en Cultuurtechniek is als hoofdaannemer verantwoordelijk voor dit project.

De bouw van het multifunctionele Park Harga is één van de laatste stappen in de gebiedsontwikkeling van ‘Schiedam in Beweging’, waarbij de gemeente sport naar een hoger plan tilt en ruimte maakt voor een meer gevarieerd woningaanbod in de stad.