icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 21 augustus 2019

Drijvende zonnepanelen voor energieneutraal sportpark in Schiedam

Ondanks dat sportpark Harga in Schiedam al in gebruik is genomen, is Van Kessel Sport en Cultuurtechniek hier nog bezig met de ‘finishing touch’. Afgelopen week is het park gecompleteerd met drijvende zonnepanelen.

Via deze zonnepanelen wordt de stroom ten behoeve van de verlichtingsinstallatie en de openbare led-verlichting op het sportpark opgewekt. De drijvende panelen zijn bi-facial uitgevoerd. Dat wil zeggen dat de boven- en onderzijde van de panelen voorzien zijn van zonnecellen. Hiermee wordt maximaal gebruik gemaakt van de kracht van de zon. De stroom wordt namelijk ook opgewekt vanuit het zonlicht dat op het wateroppervlak reflecteert. Het sportpark is daarmee vanaf heden volledig energieneutraal en zelfvoorzienend.

Van Kessel Sport en Cultuurtechniek realiseerde het energie neutrale sportpark in Schiedam als hoofdaannemer en was verantwoordelijk voor de bouw van twee multifunctionele sportgebouwen en bijbehorende sportvelden. De bouw van het sportpark is onderdeel van de vervolgfase Park Harga. Het park valt onder het gemeentelijke programma ‘Schiedam in Beweging', waarmee de gemeente Schiedam nieuwe mogelijkheden ontwikkelt voor sport, wonen en groen.