icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 10 mei 2019

Eindstreep realisatie energieneutraal sportpark in Schiedam in zicht

De realisatie van het energieneutraal sportpark in Schiedam is bijna gereed. De twee multifunctionele sportgebouwen en bijbehorende sportvelden zijn inmiddels opgeleverd. Drie voetbalverenigingen, een commerciƫle catering, een kinderdagverblijf, een fysiotherapeut en een squash- en cricketvereniging hebben inmiddels hun intrek genomen in hun nieuwe onderkomen. Van Kessel Sport en Cultuurtechniek, hoofdaannemer van dit project, legt nu de laatste hand aan de terreininrichting.

Zo wordt er momenteel nog bestrating aangelegd. Tevens worden diverse hekwerken en speelvoorzieningen geplaatst en wordt het terrein nog voorzien van beplanting.

Het nieuwe sportpark is volledig energieneutraal en zelfvoorzienend. De stroom, ten behoeve van de verlichtingsinstallatie en de openbare led-verlichting op het sportpark, wordt opgewekt via drijvende zonnecellen. Ook zijn vrijkomende betonproducten zoveel mogelijk hergebruikt volgens het principe van ‘de circulaire economie’. Wat niet kan worden hergebruikt wordt toegepast voor de funderingen van wegen en paden. Hierdoor krijgen zoveel mogelijk materialen een tweede leven.

De bouw van het sportpark is onderdeel van de vervolgfase Park Harga. Het park valt onder het gemeentelijke programma ‘Schiedam in Beweging', waarmee de gemeente Schiedam nieuwe mogelijkheden ontwikkelt voor sport, wonen en groen. Eind oktober 2017 tekenden burgemeester Lamers en onze directeur De Morée het contract voor de bouw van de twee nieuwe multifunctionele sportgebouwen en bijbehorende sportvelden.

Het sportpark wordt op 1 juni a.s. officieel geopend.