icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 11 juli 2017

Gebr. Van Kessel behaalt Trede 2 op de PSO-Prestatieladder

Onlangs hebben wij Trede 2 bereikt op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) en daar zijn wij trots op! De PSO is het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. De PSO is inmiddels uitgegroeid tot het landelijke keurmerk voor sociaal ondernemerschap. Uit de onafhankelijke toetsing door KIWA Nederland B.V. blijkt dat wij op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Het PSO-Keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Sinds 1 oktober 2016 hadden wij al de Aspirant-status bereikt. Vervolgens hebben wij door deze erkenning de gestelde doelen in het Plan van Aanpak binnen acht maanden gerealiseerd. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in de samenleving. 

De erkenning op het niveau van Trede 2 mag ook worden gevoerd voor onze werkmaatschappijen Gebr. Van Kessel B.V., Gebr. Van Kessel Wegenbouw B.V., Van Kessel Sport en Cultuurtechniek B.V., Gebr. Van Kessel Speciale Technieken en Producten B.V. en IJzerman B.V.

Voor meer informatie over de PSO-Prestatieladder: www.pso-Nederland.nl