icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 28 september 2018

Gebr. Van Kessel Wegenbouw realiseert de 400ste MorgenWonen-woning

Gebr. Van Kessel Wegenbouw, vaste partner van MorgenWonen, leverde deze week de 400 ste woning volgens het MorgenWonen-concept op. Bij dit concept wordt binnen één dag een duurzame ‘energie-nota-nul’-woning  gebouwd. Een mooie mijlpaal, ook voor het bouwteam, dat deze duurzame woningen inmiddels door heel Nederland assembleert. Het vergt focus, beheersing en vooral samenspraak om zo supersnel en duurzaam te bouwen.

“Met deze 400 ste woning voor MorgenWonen hebben wij landelijk een mooi aandeel geleverd in MorgenWonen”, vindt Jurgen Huijding, bedrijfsleider bij Gebr. Van Kessel Wegenbouw. “Het blijft voor ons als aannemer leerzaam om te werken volgens deze grensverleggende bouwstandaard”.

Op elkaar ingespeeld
Om aan de nieuwe bouwstandaard MorgenWonen te voldoen moet het team ter plaatse enorm goed op elkaar ingespeeld zijn. De doorlooptijden bij de projecten zijn immers kort. Een gedegen LEAN-planning, volgens Samen Slimmer Bouwen, is dan ook niet meer weg te denken. “Elkaar in de weg lopen is geen optie”, zegt Mitchell Kraaijveld, uitvoerder bij Gebr. Van Kessel Wegenbouw. “Wij zijn een ‘echt’ team en blijven nadenken over de bouwstappen”. Door LEAN te plannen komen praktische verbeterpunten ook snel op tafel. Mitchell Kraaijveld noemt een voorbeeld: “Wij hebben sinds kort een nieuwe locatie (in de grond) voor de infiltratiekratten. Deze worden voortaan op de locatie van de berging geplaatst in plaats van buiten het perceel. Waarom? Omdat voor de fundering van de berging toch al een gat gegraven moeten worden. Heel simpel bedacht en het levert in de praktijk een hoop tijd op”.

Een goede samenwerking
De samenwerking tussen Gebr. Van Kessel Wegenbouw en MorgenWonen is vier jaar geleden ontstaan. Sindsdien zijn wij steeds meer gaan samenwerken. “Onze samenwerking wordt versterkt door de goede klik tussen de mensen en een heuse ga-het-maar-doen-mentaliteit”, zegt Jeroen van den Anker, projectleider bij Gebr. Van Kessel Wegenbouw.

Gebr. Van Kessel Wegenbouw is voor MorgenWonen landelijk actief en wordt ingevlogen voor de grond- en rioolwerkzaamheden, de bouwplaatsinrichting en het straatwerk van de kavels. Daarnaast hebben wij een adviesrol als het gaat om het grond- en straatwerk.