icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 24 mei 2019

Gebr. Van Kessel Wegenbouw schenkt bio-based picknicktafel aan medewerkers nieuw duurzaamheidsplein in Oss

Gebr. Van Kessel Wegenbouw heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan de realisatie van het nieuwe duurzaamheidsplein in Oss. De realisatie van deze milieustraat, met een oppervlakte van 18000m2, is uitgevoerd in nauwe samenwerking met de medewerkers van het plein en de bouwpartners van de gemeente.

Een mooi project dat ons als aannemer meteen aansprak: recycling en duurzaamheid staan bij ons immers ook hoog op de agenda. Afgelopen maand is het plein feestelijk geopend. Reden genoeg om de medewerkers, die op het plein werkzaam zijn, te verrassen met een passend cadeau; een biobased picknicktafel geproduceerd met onze circulaire productiemachine.

Picknicktafel van biobased materiaal
De picknicktafel is gemaakt van plastic en bermgrasvezels. Door middel van onze unieke circulaire productietechniek zijn deze twee reststromen ingezet als circulair materiaal en vervolgens omgezet naar een biobased materiaal. Van dit materiaal vervaardigen wij (samen met firma Circulus) producten zoals bermplanken, lichtmasten en tafels. Geen compostering, maar wel een andere manier om gras een tweede leven te geven!

Het nieuwe duurzaamheidsplein is met haar combinatie van een milieustraat, een kringloopbedrijf en een demontagehal uniek in Nederland. Op het plein werken talloze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt van de gemeente Oss, gemeente Landerd en Kringloopbedrijven Maasland samen. Door social return kunnen deze mensen samenwerken en tellen zij echt mee. Ook Gebr. Van Kessel Wegenbouw draagt social return een warm hart toe. Vorige maand behaalden wij Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Hiermee zijn wij koploper als het gaat om werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie.