icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 14 mei 2018

Introductie SportDrain® - Dé duurzame maatwerkfundering voor sportvelden

In samenwerking met betonmortelproducent Mebin (onderdeel van HeidelbergCement Group) introduceert Van Kessel Sport en Cultuurtechniek ‘SportDrain®’, dé duurzame maatwerkfundering voor sportvelden. SportDrain® staat voor kwaliteit en duurzaamheid. Eigenschappen die in de sport natuurlijk voorop staan, zeker als er ook topsport wordt beoefend. Met de introductie van SportDrain® levert Van Kessel Sport en Cultuurtechniek opnieuw een belangrijke bijdrage aan het bouwen van topsportaccommodaties.

SportDrain® is een waterdoorlatend betonproduct en is geschikt voor de aanleg en renovatie van kunstgrasvelden en verschillende tennisbaan-toplagen en padelbanen. In tegenstelling tot asfalt, dat in twee lagen op lava wordt aangebracht, wordt SportDrain® in één laag direct op de zand-onderbouw geïnstalleerd. SportDrain® is een egaal, sterk en optimaal drainerende sporttechnische laag die enorme voordelen biedt ten aanzien van duurzaamheid en de kwaliteit van het veld.

SportDrain® kwam tot stand door een tekort aan capaciteit in de markt. Van Kessel Sport en Cultuurtechniek en Mebin bundelden hun krachten en sprongen hierop in door een leerzame pilot op te starten. Inmiddels is SportDrain® gekeurd en onder andere NOC*NSF-gecertificeerd.

“Wij kijken graag met een brede blik naar de toekomst en vragen ons continu af wat wij kunnen verbeteren en/of bijdragen. De samenwerking met Mebin biedt ons de mogelijkheid om de markt nog beter te bedienen”, zegt Jaap Kamp, operationeel directeur van Van Kessel Sport en Cultuurtechniek.

“SportDrain® past bij onze gezamenlijke filosofie op het gebied van duurzaamheid. De productie en verwerking van SportDrain® geschiedt dan ook op een ecologisch verantwoorde wijze”, aldus Walter Speelman van Mebin.

 

De kracht van SportDrain®:

  • Een betonsoort met een open structuur waardoor het over de gewenste drainerende eigenschappen beschikt

  • Heeft een open oppervlaktestructuur door het holle ruimte-percentage van ca. 25%

  • Kan op elk type ondergrond verwerkt worden

  • Geschikt voor rubbergebonden- en kunstgrastoplagen

  • Beschikt over een grote draagkracht

  • Wordt geleverd onder KOMO-certificaat

  • Voldoet aan het Bouwbesluit

  • Is NOC*NSF-gecertificeerd

  • Voldoet aan BRL 1801-2016