icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 22 februari 2016

Voorbereidende werkzaamheden renovatie Maastunnel in volle gang

In de Maastunnel in Rotterdam wordt sinds begin dit jaar door Gebr. Van Kessel Speciale Technieken en Producten elke nacht en elk weekeind intensief gewerkt aan het plafond en de tunnelwanden.

maastunnel 8 spuiten

Slechte stukken herstellen

De coating van het plafond wordt verwijderd en slechte stukken beton worden weggehakt. Ook bij de wanden van de tunnel worden de slechte stukken verwijderd en opnieuw aangebracht.

Het blootgelegde betonijzer wordt gestraald, zodat roest verwijderd wordt. Voordat er nieuw beton wordt aangebracht, krijgt het betonijzer een speciale coating tegen roest. De werkzaamheden aan het plafond en de wanden van de tunnel duren tot  april 2016.

Afsluiting

De afsluitingen zijn van 4 januari tot en met 4 april 2016:

-   Elke werkdag van ’s avonds 22.00 uur tot ’s morgens 06.00 uur;
-   Elk weekend van vrijdag 22.00 uur tot maandag 06.00 uur.

Omleiding via Erasmusbrug

Tijdens de afsluiting van de Maastunnel wordt het snelverkeer van Noord naar Zuid omgeleid via de Erasmusbrug. De omleiding staat op borden aangegeven. Snelverkeer van Zuid naar Noord blijft wel mogelijk.

De afsluiting heeft geen gevolgen voor fietsers en voetgangers. De werkzaamheden in de fiets- en voetgangerstunnel worden later ingepland.