icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 13 april 2017

Opening hockeycomplex HC Schiedam

Op 8 april jl. werd het nieuwe hockeycomplex (HCS) op sportpark Harga in Schiedam geopend. Van Kessel Sport en Cultuurtechniek heeft dit complex gerealiseerd in opdracht van gemeente Schiedam.

De opdracht omvatte onder andere het aanleggen van de hockeyvelden. Ook was Van Kessel Sport en Cultuurtechniek verantwoordelijk voor het ontwerp, het bouwrijp maken, de kabels- en leidingen, de aanleg van de verhardingen, het parkeerterrein, de hekwerken en de inrichting rondom het clubhuis.

Het nieuwe complex is voorzien van watervelden (kunstgras) die door de dichte vezelbezetting minder water verbruiken. Deze unieke eigenschap houdt het water namelijk langer vast. Om het hele jaar perfecte sporttechnische omstandigheden te hebben is moderne LED-verlichting aangebracht. Dit bespaart tevens energiekosten waarmee ook de duurzame toekomst van het complex gegarandeerd is.

Het nieuwe hockeycomplex beschikt over zes speelvelden en een mini hockeyveld. Voor het beoefenen van hockey op topniveau zijn vier watervelden aangelegd. Bovendien liggen er twee wedstrijdvelden en een miniveld uitgevoerd in zandkunstgras. Kortom, een echte aanwinst voor de regio Schiedam!