icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 11 juli 2019

Schilderswijk gemeente Den Haag verrijkt met biobased picknicktafels

Afgelopen week heeft Gebr. Van Kessel, tijdens een officieel moment, een duurzame biobased picknicktafel geplaatst in de Schilderswijk in Den Haag. De biobased tafel bestaat voor 50% uit gras en voor 50% uit plastic, twee reststromen die hiermee een tweede leven hebben kregen.

De tafel is geproduceerd door middel van onze nieuwe circulaire productietechniek. Biobased producten passen goed binnen het beleid van gemeente Den Haag. De gemeente wil namelijk zoveel mogelijk natuurlijke producten in de openbare ruimte plaatsen.
 
De picknicktafel is vanaf heden te bewonderen op het Hannemanplantsoen, een druk bezochte grote speelplek in de Schilderwijk. Een tweede biobased picknicktafel is hier ook te vinden. De gemeente won deze tafel naar aanleiding van onze prijsvraag op de InfraTech beurs, waarbij het gewicht van een zuil met bermgrasvezels geraden kon worden. De tafel is enige tijd geleden geplaatst. Elders in Den Haag zijn nog twee van onze biobased picknicktafels geplaatst, in het Van der Vennepark en in de Beijersstraat.

Vorig jaar startte Gebr. Van Kessel in samenwerking met Circulus een circulaire productietechniek. Hierbij worden twee reststromen, bestaande uit plastic en bermgrasvezels, ingezet als een circulair materiaal en vervolgens omgezet in diverse biobased producten. Naast de picknicktafels bestaan er meerdere productielijnen, zoals bermplanken, bijenhotels en lichtmasten.