icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 13 juli 2018

Slimme WhatsApp-oplossing vanuit de asfaltuitvoering

LEAN-planning volgens SSB (Samen Slimmer Bouwen) heeft bij Gebr. Van Kessel volop de aandacht. Ook vanuit de praktijk wordt er meegedacht om processen te verbeteren. Zo kwam één van onze asfaltuitvoerders onlangs met een slimme oplossing voor een praktijkprobleem.

“Een probleem, waar wij vaak tegen aan lopen op een project, is de parkeerplaats van de diepladers”, zegt asfaltuitvoerder Leon de Bruijn, “Een dieplader, die wordt gebruikt om onze asfaltmachines te vervoeren, is zo’n 18 meter lang. Wij hebben tijdens een project minimaal twee diepladers nodig. Hoewel de chauffeurs van de diepladers van te voren een instructie met locatie en straatnaam ontvangen, is de praktijk wat weerbarstiger en rijdt menig chauffeur weleens een verkeerde straat of plaats in. De navigatie is gewoonweg niet altijd precies genoeg, met alle gevolgen van dien. De klus loopt vertraging op en de dieplader moet keren in straten waar dit praktisch onmogelijk is vanwege zijn lengte”.

De Bruijn bedacht een eenvoudige, doch slimme oplossing. Naast de standaard startinstructie maakt hij een groepsapp in WhatsApp aan voor de asfaltploeg en de chauffeurs. De chauffeurs ontvangen via WhatsApp de aanrijroute met een locatie vanuit Google Maps waarbij de exacte parkeerplaats met een ‘locatie-pin’ is aangegeven. “Dit is heel nauwkeurig en werkt ontzettend goed. Onze chauffeurs zijn heel enthousiast”, aldus De Bruijn.

Ook deelt De Bruijn de checklist van het project via WhatsApp. Hierdoor is het hele team extra goed geïnformeerd waardoor de medewerkers zich ook meteen meer betrokken voelen. Ze reageren bij onduidelijkheden en denken meer mee. Zo is er zelfs sprake van een extra controle op de bestellingen.