icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 28 maart 2017

Nieuwe aanwinst materieelpark: Unimog met maaier én tunnelwasser

Het materieelpark van Gebr. Van Kessel is onlangs uitgebreid met een multifunctionele Unimog met maaier én tunnelwasser. Deze Unimog beschikt over een schone Euro VI motor met een vermogen van 299 Pk. Het maximale totaalgewicht van de vrachtwagen is 16,5 ton.

In zijn rol als tunnelreiniger is de Unimog voorzien van een arm met wasborstel, die zowel naar de voorkant als de zijkant kan bewegen. Op de vrachtwagen bevindt zich een tank met 5000 liter water. Vanuit hier wordt het water via een hogedrukpomp naar de borstel gebracht.

De Unimog kan ook worden omgebouwd tot maaier. De wasborstel wordt in dit geval vervangen door een maaiarm. De vrachtwagen is voorzien van een klepelmaaier en een vangrail- en bermkantmaaier. Via een afzuigbuis wordt het gras afgezogen naar een grasopvangbak, die zich achterop de vrachtwagen bevindt. De Unimog heeft tevens een onkruidborstel voor het schoonmaken van goten.

De Unimog van Gebr. Van Kessel wordt vanaf heden ingezet langs de provinciale wegen en snelwegen.