icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 01 december 2017

Van Kessel Bronbemaling breidt pompenvloot uit met duurzame power (vuilwater)pompen

Van Kessel Bronbemaling heeft onlangs haar pompenvloot uitgebreid met twee diesel aangedreven vuilwaterpompen van het type Distrimex BA 300K. De pompenvloot van Van Kessel Bronbemaling telt daarmee ruim 500 pompen. Een diversiteit aan pompen waarmee wij de markt optimaal kunnen bedienen.

De capaciteit van onze nieuwe pompen is 1200 m³ /uur per pomp bij 9 mwk. De pompen zijn uitgevoerd met een dieselmotor van 85 kW en zijn voorzien van een geluidgedempte omkasting. Dit biedt veiligheid en duurzaamheid. De pompen zijn door de omkasting ook nagenoeg geruisloos en produceren slechts een omgevingsgeluid van 48 dBA. Bovendien zijn de pompen uitgerust met een BMU-systeem (Bemaling Monitorings Unit) waardoor zij op afstand kunnen worden aangestuurd en gemonitord. Daardoor is de bedrijfszekerheid mee gewaarborgd.

Onze nieuwe pompen zijn uitermate geschikt om als calamiteitspompen in te zetten. Ook op grotere bouwkundige projecten kunnen deze pompen voor diverse doeleinden worden ingezet. Bijvoorbeeld als door-/overpompvoorziening, voor riool-overpompwerkzaamheden of voor het vullen, leegpompen en op peil houden van bouwkuipen. Bij de pompen is ruim voldoende afvoerleiding en appendage beschikbaar om grote afstanden te kunnen overbruggen. 

Onze nieuwe pompen worden vanaf heden ingezet voor bemalingswerkzaamheden.