icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 12 februari 2019

Winnaar prijsvraag ‘biobased bankje’ bekend

Tijdens de InfraTech 2019 konden de bezoekers van de Gebr. Van Kessel-stand meedoen aan een prijsvraag. De bezoekers werden uitgedaagd om het totale gewicht van een grote zuil gevuld met bermgrasvezels te raden.

De winnaar is inmiddels bekend; John Oosterbeek van de gemeente Den Haag raadde het exacte gewicht van 14,2 kg en ontvangt daarmee een gratis biobased bankje dat gemaakt is van 50% gemaaid gras en 50% gerecycled plastic. De officiële prijsuitreiking vindt binnenkort in Den Haag plaats.

Het biobased bankje wordt ontwikkeld en geproduceerd door Gebr. Van Kessel en Circulus. Beide bedrijven bundelden onlangs hun krachten en kwamen met een nieuwe duurzame productietechniek. Hierbij worden twee reststromen, bestaande uit plastic en bermgrasvezels, ingezet als een circulair materiaal dat vervolgens wordt omgezet in diverse biobased producten, zoals biobased banken en bermplanken. Op de InfraTech beurs werden de eerste biobased resultaten reeds getoond.