icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 16 maart 2021

Aanbrengen van 800 km verticale drainage #ViaDrain

In opdracht van KWS Infra Rotterdam-Zwijndrecht is onze drainagespecialist ViaDrain (onderdeel van Van Kessel Sport en Cultuurtechniek) bezig met het aanbrengen van ruim 800 km verticale drainage in Hendrik Ido Ambacht.

Door het toepassen van verticale drainage in combinatie met een voorbelasting treedt versnelde zetting op. Hierdoor wordt de grond versneld bouwrijp gemaakt en treden er minder restzettingen op, zodat de kosten voor onderhoud aan de infrastructuur minimaal zijn. Samen met KWS Infra streven we naar een relatief korte uitvoeringsperiode van circa acht weken. Dit komt neer op 100 km verticale drainage per week.

De verticale drainage wordt geheel aangebracht met behulp van GPS. Voor aanvang van het project is hiervoor een GPS-ontwerp gemaakt. De verticale drainage wordt aangebracht in een driehoeksstramien met een onderlinge afstand van 1,25 meter, tot een diepte van circa 10 meter onder het maaiveld. Hierdoor stroomt het overspannen water naar een horizontale drain, waardoor het naar een watergang wordt afgevoerd. Na dit proces is de grond gestabiliseerd en kunnen de bouwwerkzaamheden van start.