14.07.15

Asfalteren is een serieuze zaak

GEMERT - Stoer, met een serieuze blik maar met glimmende ogen zit hij op de walsmachine. De 7-jarige Stef Graat uit Handel mag vrijdagochtend vroeg meehelpen bij het asfalteren van 'zijn' fietspad.

Gemert Wals

Ik ga een brief schrijven

De jongen schreef de gemeente een brief om zich te beklagen over de slechte staat van het asfalt, dat door de boomwortels en achterstallig onderhoud is veroorzaakt. Hij fietst iedere dag op en neer tussen Handel en Gemert naar de Petrus Dondersschool. "Op een dag was hij het zat en zei: 'Ik ga een brief schrijven'", vertelt zijn moeder Marian. "Dat heeft hij toen meteen op school gedaan. Samen met de juf heeft hij die naar het gemeentehuis gebracht."

Hij krijgt een veiligheidshesje aan, dat tot ver over zijn knieën valt. Aandachtig luistert Stef naar de uitleg over hoe de verspreidingsmachine werkt. Een vrachtwagen met heet asfalt (160 graden) rijdt er vlak voorop en lost zijn lading in de machine. Langzaam rijdend verspreidt die het zwarte goedje over het pad. Dan mag de jongen plaatsnemen in de walsmachine, die heen en weer rijdt om het asfalt plat en hard te rollen. Er kan geen lachje van af. Asfalteren is een serieuze zaak.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.