10.01.19

Bouw- en woonrijp maken ‘vervolg Park Harga’ in volle gang

In het eerste kwartaal van 2019 start het vervolg van de woningbouw in Park Harga te Schiedam. De ontwikkelcombinatie Park Harga, bestaande uit VolkerWessels Vastgoed en TGHOB Thunnissen, realiseert hier nog eens 380 woningen. Eerder zijn in Park Harga al 156 woningen ontwikkeld waarvan het grootste deel is opgeleverd.

Van Kessel Sport en Cultuurtechniek is momenteel druk bezig met het bouwrijp maken van de grond voor de nieuwe woningbouw. Na verplaatsing van de sportvelden is de voorbelasting voor de eerste twee fases aangebracht.  De voorbelasting van circa drie meter zand zal ongeveer 200 dagen ‘liggen’ om de gewenste zetting (inklinking van de grond) te bereiken conform de geotechnische berekening. In deze periode wordt de voorbelasting 24/7 gemonitord.

 

Slechts een paar honderd meter verderop van dit terrein wordt hard gewerkt aan de bouw van twee multifunctionele sportgebouwen met hoge energieprestatie; een beweeg- en gezondheidscentrum, vijf kunstgrasvelden, drie natuurgrasvelden, een cricketveld en vier indoor squashbanen. In september jl. werd het hoogste punt van de sportgebouwen reeds bereikt. In het voorjaar van 2019 worden beide gebouwen opgeleverd en in gebruik genomen. Van Kessel Sport en Cultuurtechniek is als hoofdaannemer verantwoordelijk voor dit project.

 

De bouw van het multifunctionele Park Harga is één van de laatste stappen in de gebiedsontwikkeling van ‘Schiedam in Beweging’, waarbij de gemeente sport naar een hoger plan tilt en ruimte maakt voor een meer gevarieerd woningaanbod in de stad.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.