icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 08 februari 2022

Centrale binnentuin De Open Veste

Wonen in een moderne veste die omgeven is door groen en water, dat kan in De Open Veste te Purmerend! Wie wil dat niet? In opdracht van B├ębouw Midreth realiseert Van Kessel Sport en Cultuurtechniek een prachtige binnentuin die het hart vormt van de moderne veste.

Collectief groen

De binnentuin heeft een oppervlakte van 3.700 m² en is gesitueerd bovenop een parkeergarage. Specifiek voor dit project zijn de looppaden voorzien van verhardingsteen type ‘parksteentje’. De daktuin dient eveneens als waterbuffer, waardoor overtollig regenwater vastgehouden wordt en vervolgens geleidelijk kan worden afgevoerd naar de afvoerpunten.

Terrassen van de tuinen grenzend aan de gezamenlijke binnentuin zijn afgescheiden door natuurlijke groenschermen. De beplanting draagt bij aan de belevingswaarde, biodiversiteit en verkoeling in de zomermaanden.

Daktuin van sedum

Naast de collectieve binnentuin is er op de hoger gelegen daken beplanting aangebracht in plantenbakken. Op het centrale appartementencomplex is naast zonnepanelen ook een daktuin van sedum aangebracht. Op dit dak worden de plantenbakken als omranding gebruikt. In de achtertuinen van de woningen zijn hedera schermen als groene afscheiding geplaatst.

Lees hier meer over onze daktuinsystemen.