09.07.18

Conservering pijlers Zeelandbrug vanaf werkschepen in Oosterschelde

Een team van Gebr. Van Kessel Speciale Technieken en Producten opereert momenteel in een wel hele bijzondere werkomgeving: het water van de Oosterschelde. Vanaf een drietal werkschepen, repareert, reinigt en conserveert het team 33 pijlers van de Zeelandbrug over een lengte van ruim 5 km. Deze opdracht werd gegund door de provincie Zeeland.

De pijlers worden vanuit hoogwerkers hoge druk gereinigd, uitvoerig geïnspecteerd op betonschades en indien nodig hersteld. Vervolgens worden de pijlers voorzien van een nieuwe laag coating. Deze laag wordt aangebracht via een gevoed rolsysteem, waarbij de coating direct getransporteerd wordt naar de rol. Dit maakt een snellere productie mogelijk en zorgt voor een verhoogde kwaliteit ten aanzien van de gelijkmatige verdeling van de coating.

 

De Zeelandbrug is een verkeersbrug over de Oosterschelde met een totale lengte van 5022 meter. De brug verbindt Noord-Beveland met Schouwen-Duiveland. Ten tijde van de werkzaamheden onder de brug blijft de brug toegankelijk voor het wegverkeer. Ook de scheepvaart ondervindt nauwelijks hinder. Als alles volgens planning verloopt, zijn de werkzaamheden eind september voltooid.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.