26.09.12

Conserveringslaag voor drinkwaterbekkens

Gebr. van Kessel Wegenbouw voorziet drinkwaterbekkens van een nieuwe conserveringslaag. Op de bodem en tegen de opstaande kanten van waterspaarbekkens ligt asfalt. Onderhevig aan water- en weersinvloeden verouderd asfalt in de loop der jaren. Gebr. van Kessel Wegenbouw heeft, om de eindlevensduur van het asfalt te verlengen, een conserveringslaag van bitumen en steenslag aangebracht.

nieuwe_conserveringslaag_1
Normaliter wordt deze conserveringsmethode toegepast als bitumineuze oppervlakbehandeling op asfaltwegen, ook wel slijtlaag genoemd. Opdrachtgevers zoals: Waterschappen, Provincies en Gemeenten gaan er van uit dat werkzaamheden plaats vinden op horizontale oppervlakken. Het aanbrengen van oppervlakbehandelingen op steile hellingen vraagt om een expertise. In de loop der jaren heeft Gebr. van Kessel Wegenbouw deze expertise verworven tijdens het aanbrengen van oppervlakbehandelingen op dijken en taluds langs de kust. Van deze kennis is gebruik gemaakt door het materieel aan te passen. Tijdens het sproeien van het bindmiddel wordt de bitumentank aan de waterkant hydraulisch omhoog gedrukt. Het zwaartepunt van de tankinhoud komt zo min mogelijk naast het stabiele punt van de sproeiunit te liggen. Strooimaterieel is aan een zijde van een verlengde wielas voorzien en in de doseerunit zijn schotten geplaatst. Voor de veiligheid zijn extra valbeugels met een bescherming tegen vallend steenslag aangebracht. Dit alles om de zwaartekracht op het talud te trotseren.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.