29.09.15

Contracten getekend voor ontwikkeling kruispunt A15/Ouverture

De gemeente Sliedrecht en Gebr. van Kessel Wegenbouw BV hebben woensdag 23 september jl. de contracten voor de realisatie van het nieuwe kruispunt A15/Ouverture ondertekend. Dit is het resultaat van de aanbestedingsprocedure die de afgelopen maanden is doorlopen. Hiermee wordt een belangrijke volgende stap gezet in het project, wat moet leiden tot een veilig en toekomstbestendig kruispunt. De eerdere planning blijft ongewijzigd: uiterlijk in december 2015 gaat de spa in de grond en uiterlijk half april 2016 wordt het nieuwe kruispunt opgeleverd.

Sliedrecht Ouveture 2

Wethouder T. den Braanker: “Het gaat om een belangrijke toegangsweg waar veel Sliedrechters, maar ook Papendrechters gebruik van maken. Iedereen is het erover eens dat hier zo snel mogelijk iets moet gebeuren. Ik ben dan ook blij dat we vandaag een belangrijke volgende stap kunnen zetten en dat we ook qua tijd en geld op schema blijven lopen.”

Definitief ontwerp

Na ondertekening van de contracten start Gebr. van Kessel Wegenbouw BV met het maken van een definitief ontwerp. Ook worden de nodige vergunningen aangevraagd en wordt bekeken welke tijdelijke verkeersmaatregelen nodig zijn. De eerste zichtbare werkzaamheden staan gepland voor december 2015. Uiterlijk half april 2016 wordt het nieuwe kruispunt opgeleverd.

De voorbereidingen voor de aansluiting van de Ouverture op de A15 in Sliedrecht zijn begonnen

Voor het realiseren van zes extra rijstroken en dertien verkeerslichten komt heel wat voorbereiding kijken. In onderstaande film (van in totaal 3) geeft gemeente Sliedrecht hier meer uitleg over.

Gerelateerde items:

Nieuws

   Meer nieuws»

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.