icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 25 augustus 2022

De Marktstraat Apeldoorn wint de Architectuurprijs

Gebr. Van Kessel Wegenbouw (rayon Oost), voormalig KWS Zwolle (Gelderland), is betrokken geweest bij de aanleg van de Markstraat. Bij het project dat is uitgevoerd in een bouwteam met de gemeente Apeldoorn en Rots Maatwerk, waren wij verantwoordelijk voor het ontwerp en de uitvoering van deze duurzame winkelstraat.

Veilig speelwater

De 400 meter lange waterlijn is vanuit het bouwteam voorzien van natuursteen. Het water dat in deze waterlijn stroomt wordt onder het stadshuis weggepompt als grondwater. Een installatie zuivert dit water tot veilig speelwater. De waterstroom met fonteinen en nevel verkoelt nu het centrum van Apeldoorn.

Architectuurprijs Openbare Ruimte

Dit project heeft de Architectuurprijs Openbare Ruimte in de Apeldoorns Architectuur en Publieksprijzen 2022 gewonnen. Trots kijken wij terug op de samenwerking. Wij zijn verheugd dat we samen met de gemeente de winkelstraat hebben omgetoverd tot een verkoelende plek in de binnenstad.

Video

Nieuwsgierig naar de Klimaatstraat? Bekijk dan hier de video die is gemaakt door gemeente Apeldoorn.