21.08.19

Drijvende zonnepanelen voor energieneutraal sportpark in Schiedam

Ondanks dat sportpark Harga in Schiedam al in gebruik is genomen, is Van Kessel Sport en Cultuurtechniek hier nog bezig met de ‘finishing touch’. Afgelopen week is het park gecompleteerd met drijvende zonnepanelen. Via deze zonnepanelen wordt de stroom ten behoeve van de verlichtingsinstallatie en de openbare led-verlichting op het sportpark opgewekt.

De drijvende panelen zijn bi-facial uitgevoerd. Dat wil zeggen dat de boven- en onderzijde van de panelen voorzien zijn van zonnecellen. Hiermee wordt maximaal gebruik gemaakt van de kracht van de zon. De stroom wordt namelijk ook opgewekt vanuit het zonlicht dat op het wateroppervlak reflecteert. Het sportpark is daarmee vanaf heden volledig energieneutraal en zelfvoorzienend.

Van Kessel Sport en Cultuurtechniek realiseerde het energieneutrale sportpark in Schiedam als hoofdaannemer en was verantwoordelijk voor de bouw van twee multifunctionele sportgebouwen en bijbehorende sportvelden. De bouw van het sportpark is onderdeel van de vervolgfase Park Harga. Het park valt onder het gemeentelijke programma ‘Schiedam in Beweging', waarmee de gemeente Schiedam nieuwe mogelijkheden ontwikkelt voor sport, wonen en groen.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.