10.05.19

Eindstreep realisatie energieneutraal sportpark in Schiedam in zicht

De realisatie van het energieneutraal sportpark in Schiedam is bijna gereed. De twee multifunctionele sportgebouwen en bijbehorende sportvelden zijn inmiddels opgeleverd. Drie voetbalverenigingen, een commerciële catering, een kinderdagverblijf, een fysiotherapeut en een squash- en cricketvereniging hebben inmiddels hun intrek genomen in hun nieuwe onderkomen. Van Kessel Sport en Cultuurtechniek, hoofdaannemer van dit project, legt nu de laatste hand aan de terreininrichting. Zo wordt er momenteel nog bestrating aangelegd. Tevens worden diverse hekwerken en speelvoorzieningen geplaatst en wordt het terrein nog voorzien van beplanting.

Het nieuwe sportpark is volledig energieneutraal en zelfvoorzienend. De stroom, ten behoeve van de verlichtingsinstallatie en de openbare led-verlichting op het sportpark, wordt opgewekt via drijvende zonnecellen. Ook zijn vrijkomende betonproducten zoveel mogelijk hergebruikt volgens het principe van ‘de circulaire economie’. Wat niet kan worden hergebruikt wordt toegepast voor de funderingen van wegen en paden. Hierdoor krijgen zoveel mogelijk materialen een tweede leven.

 

De bouw van het sportpark is onderdeel van de vervolgfase Park Harga. Het park valt onder het gemeentelijke programma ‘Schiedam in Beweging', waarmee de gemeente Schiedam nieuwe mogelijkheden ontwikkelt voor sport, wonen en groen. Eind oktober 2017 tekenden burgemeester Lamers en onze directeur De Morée het contract voor de bouw van de twee nieuwe multifunctionele sportgebouwen en bijbehorende sportvelden.

 

Het sportpark wordt op 1 juni a.s. officieel geopend.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.