18.09.15

Feestelijke opening fietspad Lindeweg in Zwijndrecht

Op donderdag 10 september is het fietspad aan de Lindeweg in Zwijndrecht feestelijk geopend door gedeputeerde Floor Vermeulen, heemraad Piet Robijn en wethouder Robert Kreukniet. Een flinke klus is geklaard met de aanleg van dit vrijliggend fietspad van 2,5 kilometer. Schoolgaande jeugd uit Zwijndrecht en Heerjansdam kan nu gebruik maken van een veilige fietsroute.

Ook is het een mooi fietspad voor recreatieve fietsers. De provincie Zuid-Holland financierde de aanleg van het fietspad, het waterschap Hollandse Delta is beheerder en begeleidde de aanleg in samenwerking met gemeente Zwijndrecht. 

Fietspad Lindeweg opening

Aansluiting op fietsnetwerk

Het fietspad sluit aan op het al reeds bestaande fietsnetwerk in deze regio. “Ik ben blij dat het fietspad er nu is”, zegt heemraad Piet Robijn van waterschap Hollandse Delta. “Door onvoorziene omstandigheden heeft de aanleg helaas vertraging opgelopen. Maar we hebben er altijd vertrouwen in gehad dat het fietspad alsnog kon worden aangelegd. Uiteindelijk is er met het fietspad een veiligere situatie gecreëerd, waar verschillende gebruikers nu al veel plezier van hebben”. Gebr. van Kessel Wegenbouw bv uit Dordrecht heeft het fietspad aangelegd in opdracht van waterschap Hollandse Delta, in samenwerking met de gemeente Zwijndrecht.

Veilige schoolroute

Veel recreatieve fietsers maken gebruik van dit fietspad en voor de schoolgaande jeugd uit Zwijndrecht en Heerjansdam is nu een veiligere schoolroute beschikbaar. "Fietsveiligheid voor zowel  recreanten  als scholieren is een belangrijk speerpunt voor de gemeente Zwijndrecht. We zijn dan ook blij met de realisatie van dit vrij liggend fietspad en hopen dat dit een stimulans tot nog meer fietsmobiliteit zal zijn", aldus wethouder Kreukniet van gemeente Zwijndrecht.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.