20.12.18

Finishing touch Jaarbeursplein: bomen nu ook geplant

Hoewel het vernieuwde Jaarbeursplein in Utrecht afgelopen september al officieel geopend werd is Van Kessel Sport en Cultuurtechniek, een onderneming van VolkerWessels, de afgelopen dagen nog druk bezig geweest met de finishing touch. Zo werden er grote bomen, tot wel 13 meter hoog, met behulp van een telescoopkraan op het plein geplant.

Deze week zullen de laatste werkzaamheden plaatsvinden en zal ook het waterelement met ledverlichting op het plein in werking worden gesteld. Dit element bestaat uit vier segmenten van verschillende hoogten. Het water loopt daardoor over van het ene naar het andere segment. Een waterzuivering met helofytenfilter en een combinatie van planten en bacteriën zorgt voor de natuurlijke zuivering van het water.

 

Het vernieuwde Jaarbeursplein, met een ondergrondse parkeergarage, bevindt zich in het hart van Utrecht en is gerealiseerd door VolkerWessels-ondernemingen Van Hattum en Blankevoort en Visser & Smit Bouwin de Bouwcombinatie Jaarbeursplein. Van Kessel Sport en Cultuurtechniek verzorgde als partner van de bouwcombinatie de terreininrichting van het plan en was onder andere betrokken bij het advies, het ontwerp en de realisatie van het ‘tapijt’ van Schots natuursteen.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.