05.02.19

Gebr. Van Kessel bouwt mee aan de aanleg van windmolens in West Betuwe

In opdracht van Burgerwindcoöperatie West Betuwe is Gebr. Van Kessel onlangs gestart met de voorbereidingen voor de aanleg van vier windmolens (turbines) ter hoogte van het knooppunt Deil. Gebr. Van Kessel verzorgt (mede) de zogenoemde ‘Balance of plant (BOP)’, ofwel de onderbouw van de windmolens.

Een stevige fundering is voor windmolens natuurlijk een vereiste. Gebr. Van Kessel zorgt daarom dat de ondergrond van tevoren optimaal verbeterd wordt. Hierbij wordt ongeveer 20.000 m3 zand verwerkt ten behoeve van het cunet en de voorbelasting. Daarnaast plaatsen wij een verticale drainage. Vervolgens brengen wij maar liefst 14.000m2 menggranulaat inclusief wapening aan. Naast het aanbrengen van de stalen damwand voor de onderbouw passen wij ook de waterhuishouding aan door onder andere duikers aan te leggen en watergangen te vergraven.

 

Onze werkzaamheden omvatten tevens de realisatie van stabiele kraanopstelplaatsen. Deze zijn essentieel voor de kranen die straks de windmolens gaan plaatsen. Ook realiseren wij veilige ontsluitingsroutes, die onder andere nodig zijn voor het aan- en afvoeren van de bouwmaterialen.

De windmolens zullen naar verwachting medio 2020 draaien.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.