21.12.17

Gebr. Van Kessel bouwt mee aan MorgenWonen in Tilburg

Twee productielijnen leveren twee woningen per dag op

 

Gebr. Van Kessel is momenteel actief in Tilburg voor het project ‘de Noorderstreek’ op het voormalige Verbuntterrein. Hier realiseert Koninklijke VolkerWessels onderneming Van de Ven Bouw en Ontwikkeling B.V. circa 300 woningen. 69 van deze woningen worden volgens het MorgenWonen-concept gebouwd, waarbij binnen één dag een duurzame ‘energie-nota-nul’-woning in elkaar wordt gezet. Tilburg heeft de primeur. Voor de eerste keer wordt er volgens twee productielijnen gebouwd. Dit levert dus niet één maar twee woningen per dag op.

Gebr. Van Kessel is één van de vaste partners van het MorgenWonen-team en verzorgt onder andere de grond- en rioolwerkzaamheden en de tuin- en terreininrichting van de kavels. Een project waarbij LEAN-werken, volgens Samen Slimmer Bouwen, optimaal wordt toegepast. “MorgenWonen is LEAN bouwen 2.0, zegt Jurgen Huijding, bedrijfsleider bij Gebr. Van Kessel. “Samen met andere VolkerWessels-ondernemingen werken wij continu aan de verbetering van de bouw-stappen. Wij zijn enorm goed op elkaar ingespeeld.”

 

“Het is mooi om te zien dat wij nu met twee productielijnen tegelijk kunnen bouwen,” zegt Jan Dangremond, projectleider bij MorgenWonen. “Hierdoor kunnen wij nog meer bijdragen aan duurzaam ontwikkelen en bouwen.”

 

Naast de werkzaamheden voor MorgenWonen verzorgt Gebr. Van Kessel samen met WSP InfraOntwikkeling,in opdracht van Van de Ven Bouw en Ontwikkeling B.V., ook de totale inrichting van het openbaar gebied, waaronder het bouw- en woonrijp maken van het bouwterrein.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.