icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 25 juni 2021

Gebr. Van Kessel keert terug op de Zeelandbrug

In opdracht van de provincie Zeeland is Gebr. Van Kessel Speciale Technieken en Producten opnieuw neergestreken op de Zeelandbrug. Ons team is hier begonnen met de reparatie, reiniging en conservering van de eerste 10 caissons (van in totaal 51 caissons). De werkzaamheden geschieden vanuit werkschepen en met behulp van hoogwerkers. Al twee keer eerder, in 2019 en 2020, was ons team bezig met reparatie, reiniging en conservering van de Zeelandbrug. Er werd al meer dan 40.000 m² aan beton geconserveerd; 54 pijlers en 26 liggers aan de westkant.

Werkzaamheden

De caissons worden tijdens de werkzaamheden uitvoerig geïnspecteerd op betonschades en indien nodig hersteld. De reiniging vindt plaats met behulp van een waterstaalunit, die zich bevindt op één van de werkschepen. Na de reiniging worden de caissons voorzien van twee lagen cement gebonden conservering.

“Het verheugt ons weer terug te zijn in Zeeland om hier deze iconische brug verder te mogen opknappen!“ Bert Maessen Bedrijfsleider bij Gebr. Van Kessel Speciale Technieken en Producten.

Over de Zeelandbrug

De Zeelandbrug is een verkeersbrug over de Oosterschelde met een totale lengte van 5022 meter. De brug verbindt Noord-Beveland met Schouwen-Duiveland.

 

In opdracht van de provincie Zeeland