18.12.18

Gebr. Van Kessel voert samen met KWS groot onderhoud rijkswegen Groningen en Drenthe uit

 

Rijkswaterstaat heeft het groot onderhoud voor een aantal rijkswegen in Noord-Nederland gegund voor 2019 en 2020. Gebr. Van Kessel voert samen met KWS de werkzaamheden in Groningen en Drenthe uit.

Groot onderhoud rijkswegen Noord-Nederland

In 2019 en 2020 worden asfalteringswerkzaamheden onder andere uitgevoerd op de snelweg A28 (Meppel-Hoogeveen), de snelweg A37 (Hoogeveen-Duitse grens) en de snelweg A7 (Drachten-Zuidbroek). Op diverse plaatsen vindt ook onderhoud/vervanging plaats aan voegovergangen van bruggen en viaducten. 

 

De komende maanden bepalen wij de exacte planning van het werk in overleg met Rijkswaterstaat. Weggebruikers worden als de planning gereed is, via de website van Rijkswaterstaat en media tijdig geïnformeerd over werkzaamheden.

 

Reden groot onderhoud

Groot onderhoud aan rijkswegen is om de 15 tot 17 jaar noodzakelijk als gevolg van slijtage van de asfaltlaag. Op basis van criteria als rijspoordiepte van het asfalt besluit Rijkwaterstaat welke wegdelen moeten worden vernieuwd.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.