16.12.14

Gebr. van Kessel Wegenbouw presenteert Konwé-Bright op InfraTech 2015

Duurzaamheid is een belangrijk thema geworden voor zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers. Hiermee is ook de belangstelling voor reflecterende deklagen sterk toegenomen. Als er meer licht vanaf het wegdek wordt weerkaatst, zijn er minder lichtmasten nodig om de omgeving goed uit te lichten. Maar ook de zichtbaarheid en daarmee dus ook de veiligheid in gebieden zonder openbare verlichting zal hiermee sterk verbeteren. Denk hierbij ook aan fietspaden. Zeker bij slechtere weersomstandigheden is het van belang dat het wegdek goed zichtbaar blijft. De asfaltcentrale van Gebr. van Kessel Wegenbouw - Asfaltproductie Hoogblokland - komt daarom met het in eigen huis ontwikkelde Konwé-Bright.

Door de toepassing van honderd procent wit toeslagmateriaal, is Konwé-Bright erg licht van kleur. Er zijn een aantal varianten van dit mengsel op de markt gebracht. Zo is de AC Surf geschikt voor plaatsen waar een dichte deklaag wordt geprefereerd en de SMA-variant uitermate geschikt voor toepassing van een steenskelet mengsel waar meer holle ruimte in zit.

KonweBright dashbord

Voordelen van een reflecterend wegdek

Naast de verhoogde veiligheid en duurzaamheid van een reflecterend wegdek, is er nog een ander voordeel. Doordat het asfalt lichter van kleur is, neemt het namelijk ook veel minder zonnewarmte op. Hierdoor zal het asfalt ook bij de steeds warmer wordende zomerse dagen niet meer smelten. Behalve dat het asfalt 100% recyclebaar is, kan het dus ook nog op andere manieren een bijdrage leveren aan milieu en leefbaarheid.

 

Gedetailleerde informatie over Konwé-Bright wordt tijdens de InfraTech op het Wegdekreflectieplein in stand 5.312 van Gebr. van Kessel Wegenbouw gedeeld met bezoekers. De InfraTech wordt gehouden van 20 t/m 23 januari 2015 in Ahoy Rotterdam. Neem alvast een voorproefje via onderstaande film.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.