28.09.18

Gebr. Van Kessel Wegenbouw realiseert de 400ste MorgenWonen-woning

LEAN plannen essentieel tijdens de bouw

Gebr. Van Kessel Wegenbouw, vaste partner van MorgenWonen, leverde deze week 400 ste woning volgens het MorgenWonen-concept op. Bij dit concept wordt binnen één dag een duurzame ‘energie-nota-nul’-woning  gebouwd. Een mooie mijlpaal, ook voor het bouwteam, dat deze duurzame woningen inmiddels door heel Nederland assembleert. Het vergt focus, beheersing en vooral samenspraak om zo supersnel en duurzaam te bouwen.

“Met deze 400 ste woning voor MorgenWonen hebben wij landelijk een mooi aandeel geleverd in MorgenWonen”, vindt Jurgen Huijding, bedrijfsleider bij Gebr. Van Kessel Wegenbouw. “Het blijft voor ons als aannemer leerzaam om te werken volgens deze grensverleggende bouwstandaard”.

 

Om aan de nieuwe bouwstandaard MorgenWonen te voldoen moet het team ter plaatse enorm goed op elkaar ingespeeld zijn. De doorlooptijden bij de projecten zijn immers kort. Een gedegen LEAN-planning, volgens Samen Slimmer Bouwen, is dan ook niet meer weg te denken. “Elkaar in de weg lopen is geen optie”, zegt Mitchell Kraaijveld, uitvoerder bij Gebr. Van Kessel Wegenbouw. “Wij zijn een ‘echt’ team en blijven nadenken over de bouwstappen”. Door LEAN te plannen komen praktische verbeterpunten ook snel op tafel. Mitchell Kraaijveld noemt een voorbeeld: “Wij hebben sinds kort een nieuwe locatie (in de grond) voor de infiltratiekratten. Deze worden voortaan op de locatie van de berging geplaatst in plaats van buiten het perceel. Waarom? Omdat voor de fundering van de berging toch al een gat gegraven moeten worden. Heel simpel bedacht en het levert in de praktijk een hoop tijd op”.

 

De samenwerking tussen Gebr. Van Kessel Wegenbouw en MorgenWonen is vier jaar geleden ontstaan. Sindsdien zijn wij steeds meer gaan samenwerken. “Onze samenwerking wordt versterkt door de goede klik tussen de mensen en een heuse ga-het-maar-doen-mentaliteit”, zegt Jeroen van den Anker, projectleider bij Gebr. Van Kessel Wegenbouw.

 

Gebr. Van Kessel Wegenbouw is voor MorgenWonen landelijk actief en wordt ingevlogen voor de grond- en rioolwerkzaamheden, de bouwplaatsinrichting en het straatwerk van de kavels. Daarnaast hebben wij een adviesrol als het gaat om het grond- en straatwerk.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.