02.05.19

Gebr. Van Kessel Wegenbouw realiseert gebiedsontsluitingsweg langs het spoor bij Berkel Enschot

In opdracht van ProRail en in nauwe samenwerking met de gemeente Tilburg realiseert Gebr. Van Kessel Wegenbouw de onderbouw voor de nieuwe gebiedsontsluitingsweg (GOW) Koningsoord te Berkel Enschot. Deze toekomstige ontsluitingsweg gaat zorgen voor de verbinding tussen de nieuwbouwwijk Koningsoord en de Bechtweg ten noordoosten van Tilburg. Weer een mooi project voor team Wegenbouw Oost/Zuid met een aantal extra uitdagingen langs de spoorbaan.

De werkzaamheden voor ons projectteam bestaan uit het uitwerken van het uitvoeringsontwerp en het realiseren van een fysieke afscheiding tussen de spoorbaan en de gebiedsontsluitingsweg. Een deel van de nieuwe ontsluitingsweg is gelegen naast de spoorbaan van traject Tilburg, waar zeer beperkte beschikbare ruimte is. Om plaats te maken voor een deel van de nieuwe ontsluitingsweg wordt de bestaande spoorsloot gedempt. De waterhuishouding van de spoorbaan wordt hierdoor gereconstrueerd. Een nabij gelegen bergingssloot zal de functie van de spoorsloot vervangen. Een nieuw aangebrachte duiker onder de toekomstige weg wordt op deze bergingssloot aangesloten. Doordat de afstand tussen de spoorbaan en de nieuwe weg dusdanig klein is, wordt een deel van de afscheiding uitgevoerd in een verankerde barrier voorzien van hekwerk.

 

Het project is onderdeel van een grootschalig ontwikkelingsplan ‘nieuwbouw Koningsoord’. Om de belasting van transportbewegingen in de kern van Berkel Enschot tot een minimum te beperken wordt het bouwverkeer zoveel mogelijk omgeleid. Gebr. Van Kessel Wegenbouw heeft bovendien een extra maatregel genomen. Door het aanpassen van onze uitvoeringsmethode hebben wij de hoeveelheid transporten met ruim 20% weten terug te dringen.

 

De realisatie is gestart medio maart 2019 en wordt vóór 1 juni 2019 opgeleverd.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.