14.01.15

Gebr. van Kessel Wegenbouw reconstrueert N320 Culemborg

Provincie Gelderland heeft Gebr. van Kessel Wegenbouw geselecteerd als opdrachtnemer voor de reconstructie van de N320 in Culemborg. Op 13 januari jl. is in het Provinciehuis in Arnhem het contract ondertekend. Provincie Gelderland geeft aan dat de aanbieding van Gebr. van Kessel Wegenbouw ruim voldoet aan de gestelde eisen en onderscheidend is wat betreft de aandacht en zorg die wordt besteed aan de verkeersafwikkeling tijdens de uitvoeringsfase. Gebr. van Kessel Wegenbouw gaat begin 2015 aan de slag en verwacht medio 2016 klaar te zijn met de werkzaamheden.

N32 Culemborg

De N320 krijgt nieuw asfalt en de maximumsnelheid op de weg wordt teruggebracht tot 80 km/uur. Daarnaast omvat de reconstructie maatregelen die de spreiding van het vele verkeer van en naar Culemborg moet verbeteren. In opdracht van de provincie Gelderland verdubbelt Gebr. van  Kessel Wegenbouw de rijstroken tussen de A2 en de Wethouder Schoutenweg van twee naar vier rijstroken. De kruising met de Wethouder Schoutenweg wordt verruimd en voorzien van extra opstelstroken en de rotonde met de Erasmusweg wordt aangepast naar een turborotonde. Verder krijgt de N320 een nieuwe afslag naar de Beesdseweg voor een betere bereikbaarheid van het P+R terrein aan de westzijde van Culemborg en worden de te krappe rotondes Rijksstraatweg en Van Limburg Stirumstraat vervangen door een kruising met verkeerslichten.

Gerelateerde items:

Projecten

   Alle projecten»

Feestelijke oplevering N320 Culemborg

Bekijk project»

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.