icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 17 juli 2020

Gemeente Ridderkerk kiest voor circulaire kantplanken

In opdracht van gemeente Ridderkerk heeft Van Kessel Sport en Cultuurtechniek diverse voetbalvelden van Voetbalvereniging RVVH voorzien van circulaire (biobased) kantplanken.

Deze biobased kantplanken bestaan uit een combinatie van twee reststromen; bermgras en gerecycled kunstgras en worden geproduceerd met onze circulaire productietechniek. De Gemeente Ridderkerk, die verantwoordelijk is voor de kwaliteit van de velden, besloot deze biobased-samenwerking met ons aan te gaan omdat recycling en duurzaamheid binnen de gemeente hoog op de agenda staan.

Door het gebruik van deze planken wordt de kunstgrasafvalberg verminderd en wordt de reststroom direct teruggebracht naar waar het oorspronkelijk vandaan kwam. Door de combinatie van kunstgras en bermgrasvezels wordt per veld meer dan 1000 kg CO2 ‘vastgelegd’ in het biocomposiet.

Circulaire productietechniek (samen met Circulus)

De kantplanken zijn geproduceerd door middel van onze circulaire productietechniek (in samenwerking met Circulus). Naast kantplanken bestaan er meerdere productielijnen, zoals reflectorplanken, bijenhotels en straatmeubilair. Het biobased materiaal bevat eigenschappen vergelijkbaar met hardhout. Door het gebruik van gerecyclede reststromen wordt de CO2-impact geminimaliseerd. Bovendien kan het materiaal na gebruik weer opnieuw worden ingezet als grondstof. Dat maakt de cirkel echt rond!

Lees hier meer over onze biobased productietechniek: https://www.kessel.nl/nl/wie-wij-zijn/onze-innovaties

Met dank aan: https://rvvh.nl/ en https://www.ridderkerk.nl/