07.06.19

Gemeente Tiel kiest voor bio-based bermplanken

Gebr. Van Kessel heeft medio mei 50 stuks bio-based bermplanken geplaatst in de gemeente Tiel. De bermplanken zijn gemaakt van 50% gras en 50% plastic. De gemeente Tiel en Gebr. Van Kessel vonden elkaar in hun gezamenlijke duurzaamheidsambitie en maakten dit onlangs concreet op de Echtselsedijk in Tiel.

Uit het oogpunt van klimaatadaptatie investeert gemeente Tiel in duurzame initiatieven. Ook bij Gebr. Van Kessel staat duurzaamheid hoog op de agenda. Als moderne bouwonderneming zoeken wij continu naar oplossingen om ons duurzaamheidsprofiel te verhogen. In lijn met deze visie introduceerden wij vorig jaar een nieuwe circulaire productietechniek die leidde tot verschillende bio-based producten. De gemeente vond dit goed passen bij de ambitie om meer met duurzame materialen te werken.

 

Bij de productietechniek worden twee reststromen, bermgrasvezel en gerecycled plastic, ingezet als circulair materiaal en vervolgens omgezet naar een bio-based materiaal. Van dit materiaal maakt Circulus B.V., waarmee wij nauw samenwerken, bio-based producten. Er zijn inmiddels diverse productlijnen op de markt van o.a. bermplanken, picknicktafels en bijenhotels. Ieder product heeft eigen producteisen en vraagt om zijn eigen receptuur. De verhoudingen van bermgrasvezel en plastic in het eindproduct zijn daardoor niet altijd gelijk. Zo moet een bermplank niet omvallen door harde wind, maar wel afbreken als er tegenaan gereden wordt.

 

De circulaire bermplanken passen door hun natuurlijke kleur goed in de openbare ruimte van de gemeente Tiel. Met deze bermplanken kan de dijk voorlopig weer duurzaam vooruit.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.