01.10.18

Gerechtsgebouw Breda geopend

Op 14 september jl. werd het nieuwe gerechtsgebouw in Breda door Koning Willem-Alexander geopend. Het gerechtsgebouw is gerealiseerd door InBalans en biedt ruimte aan drie organisaties; de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, het Openbaar Ministerie Zeeland-West-Brabant en de Raad voor de Kinderbescherming. Van Kessel Sport en Cultuurtechniek, onderdeel van Koninklijke VolkerWessels, was als onderaannemer bij dit project betrokken en verzorgde de terreininrichting.

De opdracht voor Van Kessel Sport en Cultuurtechniek omvatte een openbaar toegankelijke daktuin van 6000m2 op de parkeergarage. Hier hebben wij naar het ontwerp van karres+brands een park aangelegd, voorzien van een betonnen padenstructuur, een hekwerk met spoormotief, schanskorven, zitelementen, een irrigatiesysteem en beplanting. Daarnaast waren wij betrokken bij de aanleg van de buitenruimte op het voorplein. Hier verzorgden wij het benodigde rioolwerk en de terreininrichting met o.a. bestrating van natuursteen, een ronde fontein met een doorsnede van 17 meter en beplanting.

InBalans is een samenwerkingsverband tussen drie aandeelhoudende partijen Facilicom, Macquarie Capital Group en VolkerWessels. To Interface en DVP vertegenwoordigen deze drie stakeholders als opdrachtnemer. Daarnaast zijn de volgende partijen betrokken bij InBalans: Hootsmans architectuurbureau, Architectenbureau Paul de Ruiter, Sevil Peach, karres+brands Landschapsarchitecten, Arup, Halmos, en de VolkerWessels ondernemingen Visser & Smit Bouw, HOMIJ Technische Installaties en Van Kessel Sport en Cultuurtechniek (terreininrichting).

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.