icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 08 februari 2021

Gladheidsbestrijding in volle gang

In het nieuws werd de afgelopen week al uitvoerig gesproken over de opkomende winterse stormen. Het team van Gebr. Van Kessel Onderhoud stond afgelopen weekend dan ook in de startblokken, wachtend op een telefoontje om uit te rukken. Het hele weekend is ons team druk bezig geweest om de wegen op diverse locaties in Nederland veilig en begaanbaar te maken.

In provincie Zuid-Holland bijvoorbeeld. Hier wordt de gladheidsbestrijding verzorgd vanuit twee steunpunten; Gorinchem en Numansdorp. Onze bezetting bestaat uit 12 vrachtwagens, 11 busjes en 4 trekkers met rolbezems. Ook in Den Haag is ons team druk bezig geweest; in opdracht van VolkerWessels Vastgoedbeheer zijn verschillende onderhouds- en serviceterreinen sneeuwvrij gemaakt en werd er volop gestrooid.

Vóór de sneeuwval wordt er vaak al een strooironde gedaan. Hierdoor smelt de sneeuw zodra deze op de weg valt. Als er sprake is van hevige sneeuwval in combinatie met winterse vrieskou, zoals afgelopen weekend, wordt er in plaats van gestrooid, geschoven. Sinds december 2020 is ons team al tientallen keren op diverse locaties in Nederland in actie gekomen. Op deze manier zorgt het team van Gebr. Van Kessel Onderhoud voor veilige en begaanbare wegen.