19.11.18

Gouden Innovatie Pluim voor Van Kessel Sport en Cultuurtechniek

Van Kessel Sport en Cultuurtechniek heeft op 15 november jl. tijdens de Kennisdag ‘Verticaal Zanddicht Geotextiel – pilotproject Twentekanaal’ een Gouden Innovatie Pluim in ontvangst mogen nemen. Deze pluim werd uitgereikt voor onze geslaagde maakbaarheidsproef voor het aanbrengen van Verticaal Zanddicht Geotextiel ten behoeve van het dijkversterkingsproject Twentekanaal. Hiermee hebben wij volgens opdrachtgever Waterschap Rijn en IJssel ‘een bewezen techniek’ in handen. 

“Wij zijn trots op onze Gouden Innovatie Pluim en hopen met onze techniek in de toekomst een bijdrage te mogen leveren aan het verbeteren van onze Nederlandse dijken”, aldus Hans Hoogerbrugge, bedrijfsleider van Van Kessel Sport en Cultuurtechniek.

 

Het voorpand van het Twentekanaal kampt met een pipingprobleem. Een oplossing hiervoor is het plaatsen van een soort filterdoek (Verticaal Zanddicht Geotextiel), dat het zand op zijn plaats houdt en uitsluitend water doorlaat. Tot voor kort bestond er nog geen techniek waarmee het geotextiel naast de dijk in de grond geplaatst kon worden. Waterschap Rijn en IJssel heeft daarom in 2016 een marktconsultatie uitgeschreven, waarbij marktpartijen mochten meedenken en een bruikbare techniek mochten ontwikkelen. Van Kessel Sport en Cultuurtechniek ging de uitdaging aan en ontwikkelde een nieuwe techniek, waarbij met een speciaal aangepaste diepdrainage-machine het Verticaal Zanddicht Geotextiel in de bodem wordt geplaatst. De maakbaarheidsproef werd eerder dit jaar in het bijzijn van Waterschap Rijn en IJssel uitgevoerd en positief beoordeeld.

 

De resultaten van de maakbaarheidsproef werden op de Kennisdag ‘‘Verticaal Zanddicht Geotextiel – pilotproject Twentekanaal’ op 15 november jl. in Zutphen (georganiseerd door het Waterschap Rijn en IJssel in samenwerking met het Hoogwaterbeschermingsprogramma en Projectoverstijgende Verkenning Piping) toegelicht.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.