10.07.14

Project Kleur Onderweg

Samen met Provincie Limburg en Gebr. van Kessel Speciale Technieken en Producten is de gemeente Heerlen in 2012 gestart om vijf viaducten onder de N281 op te knappen en te beschilderen. Het ging daarbij om de viaducten aan de Looierstraat, Valkenburgerweg, Bremersweg, de Imstenraderweg en als laatste het viaduct Terworm/Paralleweg dat afgelopen maand werd afgerond met de schildering van James Jetlag.

Heerlen

Twee extra viaducten gekleurd

Met de provincie en bewoners zijn vervolgens plannen gemaakt om ook de viaducten aan de Tichelbeekstraat en de Welterlaan van een schildering te voorzien. In het najaar 2013 is het viaduct Tichelbeekstraat door kunstenaars Dave de Leeuw en Vincent Lancee opgeleverd en woensdagavond 9 juli jl. is het laatste beschilderde viaduct uit het project Kleur Onderweg, aan de Welterlaan-N281, door wethouder Braeken opgeleverd. Ger Logister uit Bekkerveld bedacht het Romeinse thema voor dit viaduct. Kinderen uit de wijk zijn vervolgens benaderd om hun ideeën over dit thema in te sturen. Hierop zijn zo’n 20 tekeningen binnengekomen die door kunstenaar Lars Ickenroth allemaal verwerkt zijn in het ontwerp voor de schildering.

Meer kleur in gemeente Heerlen

De harmonieuze medewerking van enthousiaste buurtbewoners en kinderen heeft de gemeente Heerlen op het idee gebracht om nóg meer kleur aan te brengen op bestaande betonelementen (eletriciteits-huisjes e.d.) in de gemeente. Lees en zie meer via onderstaande link: 

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.