icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 29 januari 2021

Metamorfose voor Cantonspark in Baarn

Van Kessel Sport en Cultuurtechniek is momenteel actief in het Cantonspark. Dit uit 1905 daterende park is gelegen in het centrum van Baarn en vormt hier een groene oase. Ook herbergt het maar liefst zeven rijksmonumenten, waaronder de Wintertuin. Het park ondergaat een heuse metamorfose. Een bijzonder project, waarbij de nadruk ligt op het behoud en herstel van de historische, culturele en botanische waarden.

Voor de uitvoering van de werkzaamheden is een ‘herstel- en revitalisatieplan’ opgesteld. Om de markante oude bomen in het park te beschermen is tevens een  ‘boombeschermingsplan’ van toepassing. In het park zijn debomen, die in slechte conditie verkeerden en niet in het beeld pasten, inmiddels geveld. Ook is ongewenste beplanting gerooid waardoor voldoende ruimte is ontstaan voor de oude markante heesters en nieuwe plantlocaties.

Op basis van de oude ontwerpen is eveneens de volledige padenstructuur van het park hersteld. Om de padenstructuur te accentueren zijn de paden voorzien van een kantopsluiting van Cortenstalen strips. Totaal is er 3 km aan strips aan elkaar gelast en geplaatst. Tussen de strips is een natuurlijke halfverharding  aangebracht.  Tevens is er een nieuwe brug in het park geplaatst als onderdeel van de nieuwe padenstructuur. Bij een bestaande brug is het brugdek voorzien van nieuwe planken.

Op dit moment legt Van Kessel Sport en Cultuurtechniek de laatste hand aan het park; het park wordt gecomplementeerd met de aanplant van de taxuskegels en het plaatsen van een maatwerk hekwerk met een patroon van boombladeren. Bijzonder hieraan is dat de boombladeren te vinden zijn in het Cantonspark zelf!

Als alles volgens planning verloopt zijn de werkzaamheden deze maand gereed. 

 

 

In opdracht van: gemeente Baarn