icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 11 mei 2021

Minimale overlast voorop bij wegverbreding Tilburg

Afgelopen maand heeft Gebr. Van Kessel Wegenbouw in opdracht van de gemeente Tilburg de verbreding van de Midden-Brabantweg – Linksaffer Burgermeester Letschertweg gerealiseerd. De wegverbreding en aanpassing van de uitvoegstroken zijn uitgevoerd om de verkeersdoorstroming te verbeteren.

De nadruk binnen dit RAW-contract lag op een aantal EMVI-componenten: bereikbaarheid, doorstroming van het verkeer en minimale overlast. De werkzaamheden omvatten onder andere frezen, zandverwerking en het aanbrengen van de fundering. Ook is er asfalt en markering aangebracht.

Om de verkeersoverlast te minimaliseren heeft de uitvoering plaatsgevonden in de nachten en in het weekend. Daarnaast was er minimale stremming van het verkeer door een optimale planning en fasering van het werk. Om de verkeersomleidingsroute veilig te laten verlopen zijn verkeersbegeleiders ingezet. Door middel van de Gebr. Van Kessel-app (een omgevingsapp) zijn de omwonenden op de hoogte gebracht van de actuele informatie met betrekking tot de werkzaamheden.

Tijdens de gehele uitvoering van het project was er een goede afstemming tussen de diverse partijen mede door de toepassing van een reële LEAN-planning. Hierdoor is het project binnen de planning uitgevoerd.

 

In opdracht van de gemeente Tilburg.