09.04.19

Nieuwe fiets- en voetgangersoversteekplaatsen in Wageningen

In opdracht van gemeente Wageningen is Gebr. Van Kessel Wegenbouw begonnen aan de realisatie van twee nieuwe fiets- en voetgangersoversteekplaatsen aan de zuid- en westzijde van de rotonde Kortenoord Allee met de Nijlantsingel. De gemeente wil hier de veiligheid voor fietsers en voetgangers verbeteren. Een mooi project waarbij de componenten ‘doorstroming, bereikbaarheid en circulariteit’ voorop staan.

Bij dit project realiseren wij de nieuwe fiets- en voetgangersoversteekplaatsen op nieuw aangebrachte drempels. Daarnaast bouwen wij het bestaande fietsstraat Binnenhaven om tot een ‘snel-fietspad’. Om het bedrijf Eurofins Agro aan de Binnenhaven te ontsluiten realiseren wij hier bovendien een nieuwe toegangsweg naar de Kortenoord Allee. De werkzaamheden vinden gefaseerd plaats zodat minimale hinder ontstaat voor de omgeving. 

 

Een belangrijk onderdeel voor de gemeente Wageningen om de opdracht te gunnen was de wijze waarop de wijk tijdens de bouw wordt ingelicht. Om dit optimaal in te richten hebben wij gekozen voor een ondersteuning vanuit een besloten (sociaal) netwerkplatform. Het gekozen platform wordt door de bewoners van de betreffende wijk Kortenoord al gebruikt als middel om wijknieuws te verspreiden.

 

Binnen het project is ook de nodige aandacht besteed aan de circulaire aspecten. Zo heeft gemeente Wageningen gekozen voor betonbanden waarbij betongranulaat is hergebruikt. De toegepaste betonbanden bestaan voor 15% uit secundair toeslagmateriaal.

 

Als alles volgens planning verloopt wordt het project medio april opgeleverd.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.