15.09.14

Open dag Ontpoldering Noordwaard zaterdag 20 september

Open dag Ontpoldering Noordwaard; zaterdag 20 september.

Altijd al een kijkje willen nemen achter de schermen van de aannemer? Zien hoe bruggen worden gebouwd, of weten wat er allemaal komt kijken bij de aanleg van kades? Kom dan naar de open dag die Combinatie Noordwaard op zaterdag 20 september van 10.00 tot 16.00 uur organiseert.Logo Combinatie Noordwaard

Combinatie Noordwaard is in 2012 begonnen met het doorstroombaar maken van de Noordwaardpolder bij Werkendam. De Noordwaard is met 4.450 hectare één van de grootste projecten van het landelijke hoogwaterveiligheidsprogramma Ruimte voor de Rivier. De polder wordt deels doorstroombaar gemaakt voor de veiligheid van de bevolking van Gorinchem bij hoogwater. De Noordwaard zal enkele keren per jaar, vooral in de winter, gedeeltelijk onder water komen te staan. Om de gehele polder bereikbaar en bewoonbaar te houden worden dijken, kreken, terpen aangelegd en waterbouwkundige constructies gebouwd, zoals dijkbruggen, kreekbruggen, gemalen, duikers en plankieren. De uitvoering is in volle gangen de contouren van de ontpolderde Noordwaard zijn inmiddels goed zichtbaar.Een gedeelte van de polder is inmiddels opgeleverd. Dit geldt ook voor de meeste terpen, enkele zijn zelfs al bewoond!

Tijdens de open dag wordt u per bus naar een aantal lokaties in de polder gereden. Ter plaatse kunt u een kijkje nemen bij een nieuw gemaal of een brug en geven we u uitleg over het asfalteren van wegen. Ook is KPN aanwezig om u bij een transformatorstation uitleg te geven over de techniek waar mee zij werken. De eerste bus vertrekt vanaf de keet (Steurgat 26a in Werkendam) rond 10.30 uur en de laatste rond 14.30 uur. In onze keet vindt u allerlei informatie over het project. Daarnaast tonen we u de eerste twee delen van de fotoreportage die Agnes van Noorloos maakt over het project. Deze fotoreportage brengt in drie delen de metamorfose van de Noordwaard in beeld, waarbij het laatste deel de uiteindelijke situatie zal gaan weergeven. Aan de kinderen is ook gedacht. Ze kunnen spelen op een springkussen of in de zandbak. Kortom: er is van alles te zien en te beleven.

Uw auto parkeren of fiets stallen kan bij de Scheepsbouwers Maritiem, Steurgat 3B, aan de overzijde van de bouwkeet. En vergeet niet om in de bouwkeet een speciale flyer mee te nemen, waarmee u tegen gereduceerd tarief het Biesbosch Museum kunt bezoeken. Een echte aanrader, want hier staat een maquette van 9 bij 3 meter en filmbeelden en animaties geven een indruk van het eindresultaat in 2015.
  News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.