13.04.17

Opening hockeycomplex HC Schiedam

Op 8 april jl. werd het nieuwe hockeycomplex (HCS) op sportpark Harga in Schiedam geopend. Van Kessel Sport en Cultuurtechniek heeft dit complex gerealiseerd in opdracht van gemeente Schiedam.

De opdracht omvatte onder andere het aanleggen van de hockeyvelden. Ook was Van Kessel Sport en Cultuurtechniek verantwoordelijk voor het ontwerp, het bouwrijp maken, de kabels- en leidingen, de aanleg van de verhardingen, het parkeerterrein, de hekwerken en de inrichting rondom het clubhuis.

 

Het nieuwe complex is voorzien van watervelden (kunstgras) die door de dichte vezelbezetting minder water verbruiken. Deze unieke eigenschap houdt het water namelijk langer vast. Om het hele jaar perfecte sporttechnische omstandigheden te hebben is moderne LED-verlichting aangebracht. Dit bespaart tevens energiekosten waarmee ook de duurzame toekomst van het complex gegarandeerd is.

 

Het nieuwe hockeycomplex beschikt over zes speelvelden en een mini hockeyveld. Voor het beoefenen van hockey op topniveau zijn vier watervelden aangelegd. Bovendien liggen er twee wedstrijdvelden en een miniveld uitgevoerd in zandkunstgras. Kortom, een echte aanwinst voor de regio Schiedam!

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.