icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 29 september 2020

Oplevering werkzaamheden gemeente Sint-Michielsgestel krijgt een circulair tintje

In samenwerking met de gemeente Sint-Michielsgestel heeft Gebr. Van Kessel Wegenbouw (rayon Oost/Zuid) werkzaamheden verricht aan de Vughterweg en Theerestraat (Sint-Michielsgestel). De weg is veiliger gemaakt door het aanpassen van de bocht in de Theerestraat en de kruisingen te verhogen gelijktijdig met het geplande asfaltonderhoud. Ook kreeg het project in de eindfase een circulair tintje; tijdens de oplevering werd een biobased zitbank geplaatst.

Werkzaamheden

Op dit project zijn de kruisingen uitgevoerd als drempelplateau en is de weg versterkt met twee lagen asfalt. Een van de aangebrachte lagen is het vezelversterkte KonwéBase-mengsel dat als tussenlaag is  toegepast. Dit mengsel werkt scheurvorming  tegen van onderuit.  Daarnaast is de weg grotendeels voorzien van Secubric-bermelementen. Deze prefab bermverharding, die aan beide zijden van de weg is toegepast, verlengt de levensduur van de berm en de rijbaan. Door de aanpassingen kan deze weg, ook wel de toegangspoort van het dorp, weer jarenlang vooruit!

Biobased zitbank

Als dank voor de goede samenwerking ontving de gemeente van ons een biobased zitbank.

Deze duurzame zitbank bestaat uit een combinatie van twee reststromen (bermgras en gerecycled kunststof) en worden geproduceerd door middel van onze circulaire productietechniek (in samenwerking met Circulus).