19.06.18

Platform Bronbemalen leert van de zeesluis IJmuiden

Op 7 juni jl. organiseerde het Platform Bronbemalen (een initiatief van het SIKB en Bouwend Nederland) in samenwerking met Van Kessel Bronbemaling een voorjaarsbijeenkomst met het thema ‘een leven lang leren’. De bijeenkomst vond plaats op een inspirerende locatie bij de nieuwbouw van de nieuwe zeesluis in IJmuiden. De bijeenkomst was met name bedoeld voor alle professionals die te maken hebben met bronbemalingen, waaronder adviesbureaus, aannemers, bronbemalers, waterschappen, opdrachtgevers en kennis-instituten.

Tijdens deze bijeenkomst werd kennis gedeeld over bronbemalingen. Er was volop aandacht voor opleiding, ontwikkeling en actualiteiten. Tevens werden er presentaties gehouden door onder andere het SIKB (Stichting Infrastructuur Kwaliteitsborging Bodembeheer) Bouwend Nederland, aannemersconsortium OpenIJ en diverse opleiders.

 

Collega Wouter Mansier, uitvoerder bij Van Kessel Bronbemaling, hield een presentatie over onze bemalingswerkzaamheden op het project nieuwe zeesluis IJmuiden. Aannemersconsortium OpenIJ bouwt in IJmuiden in opdracht van Rijkswaterstaat aan de grootste zeesluis ter wereld. Hij vertelde over zijn ervaringen en belichtte onder andere de werkmethoden en de leermomenten. Van Kessel Bronbemaling is als specialist betrokken bij het project en wordt ingezet om een vijftal omvangrijke bouwkuipen droog te houden. Tevens zijn er diverse kleine en grote bemalingen naast deze bouwkuipen.

 

De dag werd afgesloten met een vaartocht langs de in aanbouw zijnde zeesluis.

 

Zie voor meer informatie: https://www.sikb.nl/nieuws/2018/platform-bronbemalen-leert-van-de-zeesluis-ijmuiden

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.