icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 23 februari 2021

Preventieve bestrijding eikenprocessierups

Gemeenten en particulieren opgelet! Het voorjaar nadert en het is verstandig om nu na te denken over het bestrijden van de eikenprocessierups.

De rups is namelijk vanaf april aanwezig in de bomen (eitjes) en kan van mei t/m september door zijn brandharen veel klachten veroorzaken. Het is daarom zaak om nu actie te ondernemen en preventieve en/of correctieve bestrijding in te plannen.

Juist in de periode van april tot mei, wanneer de rupsen nog geen brandharen hebben, is een preventieve aanpak heel nuttig. Gebr. Van Kessel Onderhoud is gespecialiseerd in een milieuvriendelijke bestrijding van de (eiken)processierups. Wij maken daarbij gebruik van een biologisch middel. Van tevoren wordt er samen met de opdrachtgever nagedacht over het beste bestrijdingsplan. Bovendien denken wij graag mee over maatregelen om de biodiversiteit te vergroten en natuurlijke vijanden van de rups (zoals vogels) te verwelkomen. Ook kunnen wij u voorzien in advies en uitvoering voor boomonderhoud.

Wilt u dit jaar geen overlast van de eikenprocessierups, neem dan contact met ons op. Meer informatie is ook te vinden op onze speciale eikenprocessierups-website: www.eikenrups.nl