11.10.19

Primeur; circulaire biobased slagplanken voor hockeyvelden SV Kampong Hockey

Bij SV Kampong Hockey, één van de grootste hockeyclubs ter wereld, heeft Van Kessel Sport en Cultuurtechniek onlangs twee hockeyvelden gerenoveerd, die voorzien zijn van circulaire biobased slagplanken. Deze slagplanken bestaan uit 50% gemaaid bermgras en 50% gerecycled plastic en zijn daarmee een unicum in Nederland. De Gemeente Utrecht, die verantwoordelijk is voor de kwaliteit van de velden, besloot deze biobased-samenwerking met ons aan te gaan omdat recycling en duurzaamheid binnen de gemeente hoog op de agenda staan.

Circulaire productietechniek

De slagplanken zijn geproduceerd door middel van onze nieuwe circulaire productietechniek (in samenwerking met Circulus). Naast slagplanken bestaan er meerdere productielijnen, zoals bermplanken, bijenhotels en straatmeubilair. Het biobased materiaal bevat eigenschappen vergelijkbaar met hardhout. Door het gebruik van gerecyclede reststromen wordt de CO2-impact geminimaliseerd. Bovendien kan het materiaal na gebruik weer opnieuw worden ingezet als grondstof. Dat maakt de cirkel echt rond!

Onze werkzaamheden

De werkzaamheden bij SV Kampong Hockey bestonden uit het opbreken en verwijderen van twee bestaande hockeyvelden. In plaats daarvan hebben wij een waterveld en een zandveld, beiden van kunstgras, aangelegd. Het waterveld is van de allerhoogste kwaliteit.

SportDrain®

Het waterveld is bovendien voorzien van SportDrain®, onze unieke en duurzame maatwerkfundering voor diverse typen sportvelden. SportDrain® is ontwikkeld i.s.m. betonmortelproducent Mebin.

Afwerking

Onderdeel van het contract was ook de realisatie van diverse inrichtingsmaterialen (doelen, hoekvlaggen, hekwerk etc.). Tevens hebben wij een nieuwe onderwaterpomp voor de beregeningsinstallatie geïnstalleerd zodat er in de toekomst twee velden gelijktijdig beregend kunnen worden.

 

SV Kampong Hockey, die in de hoogste afdeling van de Nederlandse hockeycompetitie speelt, kan weer jaren duurzaam vooruit!

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.